Nieuws

FIT2030 Confettimoment Sociaal Fonds voor de Zoetwarenindustrie

Hoera! Even geleden ging de FIT2030 confetti de lucht in bij het Sociaal Fonds voor de Zoetwarenindustrie, bestaande uit de sociale partners: Branchevereniging VBZ en de vakbonden FNV, CNV & de Unie. Met dit feestelijke moment vieren we de betrokkenheid van organisaties bij Food in Transitie 2030.

VBZ is kartrekker van het project en gaat aan de slag met de thema’s ‘Gezond, veilig en vitaal werken’, ‘Goed werkgeverschap en -opdrachtgeverschap’ en ‘Leven lang ontwikkelen en arbeidsmobiliteit’. Dit doet de organisatie met haar programma op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid: ‘Vitaal & Vaardig: Geef smaak aan jouw toekomst’. Ook is er binnen de Zoetwarenbranche een RVU-regeling (eerder uittreden) die aansluit bij FIT2030.

Vitaal en vaardig

Het doel van maatwerkprogramma is om medewerkers uit de branche bewust te maken van het belang van hun eigen inzetbaarheid en hen te motiveren hiermee aan de slag te gaan. Bijbehorende activiteiten zijn onder andere: workshops van FIT2030-Partner My Daily Lifestyle over fysieke en mentale gezondheid, financiële coaching, loopbaan coaching, inspiratiesessies en de workshop ‘het goede gesprek’ voor leidinggevenden. Hiernaast stelt het programma vijf toolboxen beschikbaar, die informatie, interventies en communicatiemiddelen verstrekken waarmee werkgevers zelfstandig aan de slag kunnen.

OVER DE DEELNAME

VBZ en het Sociaal Fonds zijn enthousiast over deelname aan Food in Transitie 2030. Beleidsmedewerker Jasmijn van Vuure: “Naast dat onze samenwerking met de SOL al flink wat jaren teruggaat biedt FIT2030 ons financieel de kans om grootschalig bewustwording te creëren op het gebied van duurzame inzetbaarheid en eigen regie van de medewerker binnen de Zoetwarenbranche. Daarmee kunnen we werkgevers en werknemers gratis ondersteunen.”

Op de foto: SOL-Directeur Arry Verhage en de partners vanuit Sociaal Fonds voor de Zoetwarenindustrie.

Meer informatie over dit programma binnen de Zoetwarenbranche vind je hier.

*Het programma FIT2030 en alle onderliggende activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer nieuws

Over FIT2030