Ons team

Maak kennis

Maak kennis

Met onze mensen

Grote transities, vragen om een grote beweging. Samen met een groot team van uiteenlopende specialisten houden we dagelijks die beweging in gang. Want alleen samen kunnen we dat mogelijk te maken. Hieronder vind je iedereen die het verschil maakt bij Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie en impact maakt met de beweging die zij maken.

Directeur

Claudia Lette
Directeur
Expertise: Organisatie & Leiderschapsontwikkeling
Waarde: Energiek, Creatief & nieuwsgierig
“Ik geloof dat wanneer mensen oprecht gehoord en gezien worden, ze gaan stralen en in hun kracht komen.’’ Mijn drive is om een bijdrage te leveren aan krachtige en klantgerichte organisaties. Oprecht luisteren en verbinden staan hierin centraal. Mijn doel is om mensen en bedrijven te inspireren om volop aan de slag te gaan met het begeleiden en in hun kracht zetten van medewerkers. Met als resultaat: een toekomstbestendige sector met aantrekkelijke werkgevers die slimmer werken, waar medewerkers gezond en met plezier kunnen werken.

Planning en compliance

Myrthe de Vries
Consultant Risk & Compliance
Expertise: Riskmanagement en Compliance
Waarde: Georganiseerd en Meedenkend
“Als risk & compliance consultant richt ik mij op het georganiseerd en gestructureerd projecten inrichten. Hierbij help ik bedrijven bij het inrichten van de administratie zodat deze voldoet aan de wetgeving. Ik help bij het herkennen en verminderen van risico’s binnen subsidieprojecten bij de SOL.”
Patricia Smits
Consultant Risk & Compliance
Expertise: Projectmanagement
Waarde: Gestructureerd
“Als risk & compliance consultant focus ik me op het inrichten van de administratieve organisatie en het opzetten van een gestructureerde projectadministratie met daarbij in acht genomen dat deze voldoet aan de wet- en regelgeving. Ik zorg ervoor dat door samen in te zetten op goed eindresultaat, er met een tevreden gevoel teruggekeken kan worden op het project.”
Laurens van Piggelen
Project manager food in transitie 2030
Expertise: Projectmanagement en Strategisch Advies
Waarde: Ondernemend en daadkrachtig
”Projectmanagement is de schakel tussen strategie en uitvoer. Het gaat om het in beweging brengen van mensen, door te luisteren, vertalen en verbinden. Zo maak je die stip op de horizon tastbaar en werk je samen naar resultaat. In een snel veranderende omgeving betekent dat inzetten op het (vergroten van het) aanpassingsvermogen van mens en organisatie: kansen zien, flexibel zijn en resultaten boeken. Dat proces van strategieontwikkeling naar praktische uitvoer is waar ik energie van krijg.”

Regio Noordoost

Elmer Schra
Strategic Adviseur
Expertise: Projectmanagement & Strategisch Advies
Waarde: Creativiteit en sociaal
“De toekomst zit vol met kansen en uitdagingen. Het is de kunst om je als organisatie aan te passen aan de relevante trends en ontwikkelingen en die aanpassing gezamenlijk met collega’s te realiseren. Vol passie vertel ik je meer over hoe dat werkt en hoe je toekomstbestendig kunt worden en blijven. Ik ben een optimist en denk graag met je mee in kansen en oplossingen.”
Boy van Zalinge
Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Expertise: Organisatieadvies
Waarde: Enthousiast en Sociaal
“Vanuit mijn rol als adviseur ga ik met organisaties het gesprek aan om te kijken waar voor hen nog winst te behalen is. Wij kijken samen naar het management, leidinggevenden en de medewerkers. Kortom: Naar de mens. Sociale innovatie is erg belangrijk en om dit centraal te stellen helpen wij organisaties hierbij stil te staan en in te investeren. Door te verbinden, samen te werken en een visie te hebben kan elke organisatie, klein of groot, zich ontwikkelen tot organisatie van de toekomst.”
Sandra Berenpas
Regiomanager
Expertise: Regio/Projectmanagement & organisatieadvies
Waarde: Authentiek, Verbindend & mensgericht
“Ik geloof in de kracht van landelijke en regionale samenwerking. In mijn rol als Regiomanager zorg ik voor de verbinding tussen het bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Ik krijg veel energie van het stimuleren van samenwerken op alle mogelijke niveaus. Gezamenlijk resultaten bereiken en echt waarde kunnen toevoegen aan mens en organisatie in de levensmiddelenindustrie.”

Regio Midden

Thom Schiphorst
Business Consultant
Expertise: Organisatieadvies
Waarde: Inleven, luisteren, enthousiasme en verbinden
"Door mijn ervaring bij diverse bedrijven in de levensmiddelenindustrie begrijp ik de dynamiek bij deze organisaties goed. Vanuit mijn rol als adviseur zal ik deze kennis gebruiken en ga ik het gesprek aan met organisaties om te achterhalen waar hun behoeftes liggen. Door veel vragen te stellen en goed te luisteren, kan ik een zo compleet mogelijk advies geven. Hierbij is het belangrijk dat de mens altijd centraal staat. Door sociale innovatie, verbinding en samenwerking maken wij organisaties toekomstbestendig.”
Patrick Liefting
Strategic Adviseur
Expertise: Projectmanagement, strategie & organisatieontwikkeling
Waarde: Organiseren, saamhorigheid creëren
“Het allerliefst wil ik mensen en organisaties helpen om hun werk elke dag een beetje makkelijker te maken. Hierbij ga ik altijd op zoek naar de beste oplossing. Met scherpe analyses weet ik altijd snel de knelpunten aan te wijzen. Dit doe ik door het gesprek aan te gaan met de medewerkers en mee te kijken op de plek waar het echt gebeurd. De meeste energie krijg ik van het daadwerkelijk implementeren van verbeteringen waar de medewerkers net zo enthousiast van worden als ik. Zo zorgen we er samen voor dat we elke dag verbeteren.“
Marianka Vlam
Consultant Duurzame Inzetbaarheid
Expertise: Strategisch HR
Waarde: Toegewijd
“Als adviseur op het gebied van duurzame inzetbaarheid ligt mijn passie op het vinden van de verbinding tussen werkvloer en directie. Mijn doel is om het medewerkers te laten floreren en met plezier te werken, en daardoor bij te dragen aan de doelstellingen en vitaliteit van de organisatie.”

Regio Zuid

Eveline Vesters
Strategisch adviseur & projectleider
Expertise: Projectmanagement, organisatie advies, design thinking en evenementen management
Waarde: Enthousiasme, verbinden, assertief en daadkrachtig.
Samen staan we voor de uitdaging om onze oude vertrouwde manier van werken te herzien, sociaal te innoveren en zo een toekomstbestendige organisatie te vormen. Laten we het niet ingewikkelder maken -met Engelse termen en thema's- dan het is. Het is simpel: het draait om mensen. Maar simpel, is niet per definitie eenvoudig. Als strategische partner help ik je daar graag bij!
Christel Jansen
Strategisch adviseur
Expertise: Projectmanagement, netwerkontwikkeling, kennismanagement
Waarde: Verbinden, relativeren, empathisch luisteren
Inclusieve werkomgevingen creëren is mijn intrinsieke motivatie. Deze krachtige drijfveer leidt tot het vertalen van beleid in een veilige cultuur en efficiënte praktijk. Hier laat ik onderwijs, overheid en bedrijfsleven zien dat modern werkgeverschap met betekenis de onvermijdelijke toekomst is. Je zult mij voornamelijk tegenkomen in de Zeeuwse regio.
Brian Veerkamp
SR. Adviseur Duurzame Inzetbaarheid
Expertise: projectmanagement & organisatie advies
Waarde: Plezier
“Graag zet ik mijn tanden in weerbarstige organisatievraagstukken. Als adviseur weet ik partijen met uiteenlopende belangen samen te brengen om te werken aan een gezamenlijk doel. Het waarderen van elkaars talenten staat hierin centraal. Op een creatieve manier oplossingen bieden die je niet gelijk ziet geeft mij energie.”

Communicatie en marketing

Sofie Polman
Marketing & Communicatie
Expertise: Content creatie en communicatie
Waarde: Creatief en oog voor detail
Binnen SOL ben ik voornamelijk bezig met de marketing en communicatie uitingen. Dus zie je een stukje tekst op de website of een LinkedIn post, dan is de kans groot dat ik deze geschreven heb! Mijn doel is om de waarde die SOL toevoegt aan de levensmiddelenindustrie over te brengen via deze uitingen.
Jasper Middelbeek
Marketing & Communicatie
Expertise: Marketing, Projectmanagement
Waarde: Creatief, innovatie en verbinden
"Met ervaring in de retail binnen de levensmiddelenindustrie breng ik praktijkervaring mee in mijn werk. Mijn doel? Via SOL de focus nog meer leggen op de mensen in de levensmiddelenindustrie. Ik zet mijn kennis in om het menselijke tintje naar voren te brengen…"
Lotte van Keulen
Marketing & Communicatie
Expertise: Marketing & Communicatie
Waarde: Creatief
“Als marketing en communicatie medewerker zet ik me in om zo veel mogelijk te vertellen over en te laten zien van het werk dat we doen bij de SOL. Ik help mijn inhoudelijke collega’s door creatieve concepten te bedenken die hun projecten kracht bij zetten. Wat mij energie geeft? Ik vind het fijn om met mensen te werken, me door hen te laten inspireren en met elkaar tot een sterk resultaat te komen.”

Interne ondersteuning

Lorenzo Frijters
Assistent controller
Expertise: Nauwkeurigheid & communicatie
Waarde: Detailgerichtheid en financiële analyse
In mijn rol als assistent controller bij SOL, werk ik samen met de teams om ervoor te zorgen dat de financiële processen van SOL vlekkeloos verlopen. Mijn verantwoordelijkheden omvatten het beheer van financiële administratie, waarbij we gezamenlijk streven naar het creëren van waarde voor zowel de mensen als de organisaties binnen de levensmiddelenindustrie.