Nieuws

Confettimoment FIT2030 ‘Sociaal Innoveren in Noordoost-Brabant’

Hoera! Op verschillende plekken in Noordoost Brabant ging vandaag de FIT2030 confetti de lucht in. Met dit feestje, vieren de samenwerking tussen AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt (NOBW) en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). Samen helpen we bedrijven in Noordoost Brabant de juiste koppeling te maken tussen technologische en sociale innovatie.

Waarom dit belangrijk is? Technologische innovatie kan nu eenmaal niet zonder sociale innovatie. Als het personeel de technologische innovatie niet kan toepassen in processen, producten en diensten, kan dit niet tot vooruitgang leiden. De mens is dus van grote invloed op innovatiesucces.

Maar: hoe pak je dat aan? Starten met sociale innovatie? Samen met NOBW en Agrifood Capital helpt SOL bedrijven bij de praktische toepassing hiervan. Dit doen we onder andere met een interessante subsidiemogelijkheid: de voucherregeling technologische en sociale innovatie.

Voucherregeling ‘Technologische en sociale innovatie’

Deze subsidieregeling is bedoeld voor bedrijven die stappen willen zetten in de verbinding tussen technologische en sociale innovatie. De vouchers (tot maximaal 20.000) euro kunnen ondernemers inzetten voor de ondersteuning van een innovatie-expert van SOL.

VOORBEELDEN VAN VOUCHERACTIVITEITEN 
  • Creëren van bewustwording binnen het bedrijf
  • Ophalen van de hulpvraag en omzetten naar een plan op maat 
  • Workshops en opleidingstrajecten op het gebied van leiderschap, zowel op directieniveau als middenkader. 

 

Draagvlak op de werkvloer

Gert-Jan Koetsier, Regiomanager van SOL: “Deze vouchers helpen bedrijven in de levensmiddelenindustrie om concreet aan de slag te gaan met beide aspecten van innovatie: we zoomen in op technologische ontwikkelingen en de kansen en gevolgen die ze bieden voor de mens. Het is belangrijk om medewerkers aan te haken bij technologische innovatie. Hiermee creëer je draagvlak op de werkvloer, een grotere betrokkenheid en uiteindelijk de grootste kans op innovatiesucces.”

“FIT2030 maakt het mogelijk om technologie ook in het voordeel van de voedselindustrie te laten werken”, aldus Roel Schutten, directeur van AgriFood Capital. “Door bijvoorbeeld zwaar werk aan machines over te laten, kunnen medewerkers in agrifood bedrijven zich nog beter richten op datgene waarin we als mensen het verschil kunnen maken.” 
 

Inspelen op arbeidskrapte

”Door samen de krachten te bundelen, maakbedrijven in de regio te helpen, innovatie te stimuleren en daarbij onmiddellijk ook te focussen op de veranderende rol van de werknemer, kunnen we echte impact maken. Voor nu en de lange termijn. Tevens biedt deze trajecten mogelijkheden om met behulp van technologische innovatie in te spelen op de arbeidskrapte. Ook van groot belang in Noordoost-Brabant”, voegt Jos van Asten, coördinator bij Noordoost Brabant Werkt, toe. 

Tijdens het FIT2030 confettimoment, vierden Gert-Jan Koetsier, Jos van Asten en Roel Schutten de samenwerking tussen AgriFood Capital, Noordoost Brabant Werkt (NOBW) en Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL). 

*Het programma FIT2030 en alle onderliggende activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer nieuws

Over FIT2030