Nieuws

Bakery Sweets Center viert aansluiten bij FIT2030 met confettimoment

Hoera! Op 18 november ging de FIT2030 confetti de lucht in bij Bakery Sweets Center (BSC). Met deze feestelijke handeling vieren we de deelname van de organisatie aan ons programma Food in Transitie 2030. 

De bedrijvenvereniging Bakery Sweets Center combineert de krachten van onderwijs, overheid en bedrijfsleven in de bakkerij- en zoetwarensector. Het groeiende netwerk, dat in het noorden van Nederland actief is, pakt vraagstukken aan op het gebied van opleidingen, onderzoek, innovatie en imago.  

Food in Transitie 2030 heeft als doel om bedrijven in de levensmiddelenindustrie toekomstbestendig te maken én houden. Dit sluit goed aan bij de doelstellingen van Bakery Sweets Center. Zodoende levert Stichting Ontwikkelingsfonds Levensmiddelenindustrie (SOL) vanuit het FIT2030 programma een financiële bijdrage aan de activiteiten die BSC onderneemt om bedrijven in haar regio te laten samenwerken: onderling én met partijen vanuit het onderwijs.  

Hiernaast versterkt SOL het Bakery Sweets Center team. Sandra Berenpas (regiomanager) wordt lid van de werkgroep Opleiden en gaat meedenken over hoe onderwijs en bedrijfsleven nog beter op elkaar kunnen aansluiten. Daarnaast gaat HR-Professional Marjolein Eenink vanuit dit programma met BSC-bedrijven in gesprek. Samen bespreken ze: Wat betekenen de ontwikkelingen in de sector en op de arbeidsmarkt voor ons bedrijf? En: Hoe kunnen we binnen deze context onze organisatie en medewerkers toekomstbestendig maken? Op basis hiervan wordt er met het bedrijf een activiteitenplan gemaakt, gesubsidieerd vanuit FIT2030.  

Bij het confettimoment waren Roland van Dam (Koninklijke Borgesius), Theo van der Maten (Beko Groothandel) en Bouwe de Vries (Nielsen-Massey) aanwezig als bestuursleden van Bakery Sweets Center. Ook SOL-directeur Arry Verhage en SOL-regiomanager Sandra Berenpas schoven aan. Er is wederzijds enthousiasme over de deelname van BSC aan Food in Transitie 2030. Voorzitter De Vries: “Food in Transitie 2030 biedt Bakery Sweets Center de kans om nóg meer toegevoegde waarde te leveren aan haar leden. We bieden deze bedrijven te kans om te investeren in de toekomst van hun medewerkers én daarmee de toekomst van hun organisatie.” 

Bij het confettimoment waren Roland van Dam (Koninklijke Borgesius), Theo van der Maten (Beko Groothandel) en Bouwe de Vries (Nielsen-Massey) aanwezig als bestuursleden van Bakery Sweets Center. Ook SOL-directeur Arry Verhage en SOL-regiomanager Sandra Berenpas schoven aan.

Op de foto (van links naar rechts): Arry Verhage (SOL), Sandra Berenpas (SOL), Theo van der Maten (Beko Groothandel), Bouwe de Vries (Nielsen-Massey) en Roland van Dam (Koninklijke Borgesius). 

*Het programma FIT2030 en alle onderliggende activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer nieuws

Over FIT2030